Ultima actualizare: 25.08.2023

Prezentul document (împreună cu toate documentele menţionate în acesta) stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui website – www.alimente-geriatrice.ro (în continuare „Website-ul/Site-ul”).

Scopul Website-ului este de prezentare și comercializare a produselor și tehnicilor de întinerire promovate de societatea ALIMENTE GERIATRICE SRL, cât și pentru asigurarea de consultanță gratuită în anumite probleme de sănătate și de contractare, prin intermediul Website-ului, cu potențialii clienți interesați de aceste produse și tehnici geriatrice.

Vă rugăm să citiţi prezenții Termeni și Condiții, Politica de cookies-uri și Politica de confidenţialitate înainte de a utiliza Website-ul. Prin accesarea și utilizarea Website-ului, recunoașteți în mod expres caracterul obligatoriu al acestor documente și vă asumați angajamentul de a le respecta.

1. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII

Societatea Alimente Geriatrice S.R.L cu sediul în localitatea Poiana Horea, nr. 215 A, comuna Beliș, județul Cluj, înregistrată la Registrul Comerțului cu CUI 32163871 și număr de ordine J12/2655/2013 (în continuare ”Noi” sau ”Societatea”) comercializează produse și tehnici pentru întinerirea organismului, prezentate sub forma unor pulberi vegetale, mineralizate natural, numite alimente geriatrice.

Datele noastre de contact sunt:

Adresa sediului: Poiana Horea, nr. 215 A, Comuna Beliş, județul Cluj, Cod poştal: 407081.

Adresă de e-mail: info@alimente-geriatrice.ro       

Nr. de tel.: +40.729.668.108

2. TERMENI

 1. Vânzător – Societatea ALIMENTE GERIATRICE SRL.
 2. Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.
 3. Client – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoana juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Societate (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între Societate și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui Cont sau este posibilă prin funcția de comandă rapidă.
 4. Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
 5. Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior.
 6. Site – magazinul online găzduit la adresa web www.alimente-geriatrice.ro.
 7. Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa bunuri.
 8. Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.
 9. Campanie – acțiunea de a expune in scop comercial, un număr finit de Bunuri având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
 10. Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.
 11. Opinie – reprezintă o evaluare personală a unui Client/Cumpărător/beneficiar al unui bun, redactată pe baza experienței privind utilizarea acestuia cu scopul de a transmite dacă bunul respectă sau nu specificațiile menționate de Vânzător. Fiecare opinie conține și posibilitatea de a exprima gradul de satisfacție față de produs printr-o evaluare sub forma unui punctaj de la o stea la cinci stele.
 12. Comunicări comerciale/newsletter – reprezintă orice tip de mesaj trimis (e-mail, telefonic, mobile push, web push, etc.) care conține informatii generale și tematice, informații cu privire la oferte sau prețuri promoționale, informații referitoare la Produsele adăugate în secțiunea Cont/ Coșul meu sau secțiunea Cont/Favorite.

3. CONDIȚII GENERALE

3.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

3.2. Toate produsele comercializate pe Site-ul nostru sunt naturale și vor fi livrate in ambalajul corespunzător, insoțite de factură, conform legislației în vigoare.

3.3. Informațiile pe care le regăsiți pe acest Site nu reprezintă opinii medicale, ci au scop informativ, sens în care vă rugăm să cereți sfatul medicului în cazul în care vă confruntați cu probleme de sănătate și să vă informați temeinic înainte de a folosi orice tip de supliment alimentar sau medicament. Nu trebuie să folosiți informațiile prezentate în aceste pagini în scopul diagnosticării sau înlocuirii medicamentelor sau a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. De asemenea, este recomandată citirea cu atenție a prospectului.

3.4. Imaginile produselor prezentate în Site au caracter informativ. Pentru mai multe detalii despre caracteristicile produselor și alte informații adiționale, vă rugăm să ne contactați.

3.5. Prețurile de vânzare ale produselor sunt afișate pe Site și sunt exprimate în lei și conțin TVA. Prețurile de vânzare nu includ taxele de transport. Pentru comenzile mai mari de 400 lei, transportul este gratuit. Prețurile de vânzare ale produselor se pot modifica fără o informare în prealabil a Utilizatorilor. Pentru orice comandă plasată și confirmată, Cumpărătorul va plăti întotdeauna prețurile existente pe Site la momentul plasării comenzii.

3.6. Plasarea unei comenzi de către Cumpărător și acceptarea ei de către Vânzător echivalează cu încheierea unui contract, potrivit legislației în vigoare. Notificarea primită de către utilizator, pe e-mail, imediat după efectuarea comenzii, are rol de informare și nu reprezintă confirmarea comenzii.

3.7. Contractul se consideră încheiat între Vânzător si Cumpărător în momentul în care Cumpărătorul primește pe e-mail de la Vânzător, notificarea de expediere a Comenzii. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate are loc în momentul în care comanda ajunge la Cumpărător, iar acesta se achită de obligația de plată.

3.8. Vânzătorul poate refuza onorarea unei comenzi sau o poate anula unilateral, în cazul în care Comanda a fost plasată de o persoană care a manifestat o atitudine ostilă, de natură să prejudicieze Vânzătorul. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Vânzătorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmenționate.

3.9. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comandă. În cazul în care cantitatea de Bunuri din Comandă se modifică, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

3.10. Toate informațiile de pe website-ul www.alimente-geriatrice.ro sunt proprietatea intelectuală a S.C. ALIMENTE GERIATRICE S.R.L. conform Legii pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/ 1996). Întreg continutul publicat pe Site (text, descrieri produse, imagini, logo, culori, slogan, simboluri, elemente de grafică web, clipuri video, etc.) poate fi folosit doar în scopul informării Utilizatorilor și Cumpărătorilor Societății.

3.11. Fotografiile afișate pe Site, editate sau prelucrate de S.C. ALIMENTE GERIATRICE S.R.L. nu pot fi preluate sau utilizate fără acordul acesteia.

3.12. S.C. ALIMENTE GERIATRICE S.R.L. nu este răspunzătoare pentru eventualele diferențe de culori care pot apărea la vizualizarea pe diverse dispozitive electronice (desktop/tableta/mobil) ale Utilizatorilor/ Cumpărătorilor.

3.13. Orice acțiune: proiect, eveniment, campanie, concurs, etc. desfășurată de Societate prin intermediul Website-ului va fi anunțată, promovată și detaliată la momentul desfășurării acesteia, fie printr-un Regulament, fie prin prevederi succinte și clare inserate în cadrul anunțului de desfășurare a acțiunii respective sau ulterior, la momentul oportun.

3.14. Vânzătorul își asumă dreptul de a schimba, modifica sau actualiza în orice moment conținutul Site-ului www.alimente-geriatrice.ro, precum și Termenii și condițiile de folosire, fără o notificare în prealabil.

3.15. Este strict interzisă și se pedepsește conform legii copierea, distribuirea, publicarea, transmiterea altor persoane sau incorporarea conținutului în alte materiale în afara Site-ului www.alimente-geriatrice.ro, fără acordul Societății.

3.16. Pentru a ne sesiza orice problemă, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: info@alimente-geriatrice.ro sau la nr. de telefon +40.729.668.108, de Luni până Vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00.

4. ACCESUL LA WEBSITE

4.1. Accesul pe website se face exclusiv prin accesarea domeniului public: www.alimente-geriatrice.ro.

4.2. Prin accesarea și utilizarea www.alimente-geriatrice.ro, Utilizatorul/Clientul își dă acordul privind acceptarea Termenilor și Condițiilor prezentate pe Site, a Politicii de Confidențialitate și a Politicii de Cookies.

4.3. Utilizatorul/Clientul beneficiază de acces limitat, în interes personal (vizualizare, informare, plasarea de comenzi online) pe Site-ul www.alimente-geriatrice.ro și nu are dreptul de a descărca, de a modifica parțial sau integral Site-ul, de a reproduce parțial sau integral Site-ul, de a copia, vinde/revinde sau de a exploata în orice alta manieră Site-ul, în scopuri comerciale sau care contravin intereselor Societății.

4.4. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta (prin telefon), inclusiv prin suport online (Consultanță tehnică) sau prin adresele mentionate la secțiunea “Contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

4.5. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

5. CONTUL MEU

5.1. Orice Utilizator care vizitează Site-ul www.alimente-geriatrice.ro, are vârsta de peste 16 ani și îndeplinește condițiile legale privind cumpărarea de bunuri, își poate crea un Cont.

5.2. Prin crearea Contului, Utilizatorul poate plasa mult mai rapid o comandă, toate datele lui fiind deja introduse. În plus, Utilizatorii care au create conturi, prin abonarea la Newsletter, pot beneficia de anumite oferte și prețuri promotionale la produse și de alte avantaje comunicate în scris de către Societate.

5.3. La crearea Contului, fiecare Utilizator își dă acordul cu privire la acceptarea acestor Termeni și Condiții și ia la cunoștință cu Politica de confidențialitate și Politica de Cookies, fiind responsabil în legătură cu acuratețea informațiilor oferite și de actualizarea lor.

5.4. Pentru crearea unui Cont va trebui să parcurgeți următorii pași:

 • Să introduceți următoarele date personale: prenume, nume, nume de afișat, adresă de e-mail, adresă de livrare și adresă de facturare;
 • Să introduceți o parolă cu care să vă logați ulterior și să confirmați această parolă;
 • Să bifați căsuța privind acceptarea acestor Termeni și Condiții și luarea la cunoștiință cu Politica de Confidențialitate;
 • După parcurgerea acestor pași, prin apăsarea butonului “Salvare” veți fi directionați către contul dumneavoastră.

În cont aveți posibilitatea de a:

 • edita informațiile contului: nume, prenume, adresă de e-mail;
 • modifica parola contului (”Salvează modificările”);
 • modifica adresele dumneavoastră folosite pentru facturare și pentru livrarea produselor comandate (”Salvează adresa”);
 • modifica lista de dorințe (Wish List);
 • vă deconecta (”Deconectare”).

În Cont se pot vedea comenzile plasate recente, descărcări ale produselor de care ești interesat, să-ți administrezi adresele de livrare și de facturare și să-ți editezi parola și detaliile contului.

6. OBIECTUL CONTRACTULUI

6.1. Obiectul contractului reprezintă vânzarea bunului/bunurilor comandate pe Site de către Cumpărător. Contractul se consideră încheiat în momentul în care Clientul primește (prin e-mail și/sau SMS) confirmarea Comenzii din partea noastră.

6.2. Transferul dreptului de proprietate asupra produsului/produselor comandate și riscul contractual se transmite Clientului de la momentul livrării produselor, sub condiția plății integrale a produselor comandate și a taxelor de livrare. Până la data livrării produselor riscul contractual și dreptul de proprietate aparține Societății.

6.3. Vânzătorul va include în coletul expediat către Client/Cumpărător, documentele necesare care să ateste achiziționarea produselor de către Client/Cumpărător.

7. COMANDA

7.1. Plasarea unei comenzi este permisă oricărui Utilizator. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor dorite în Coșul de cumpărături. Odată adăugat în Coșul de cumpărături, un Bun este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun în Coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului.

7.2. Comenzile pot fi plasate și telefonic apelând numărul +40.729.668.108, de Luni până Vineri între orele 9:00-18:00, excepție făcând zilele de sărbătoare legală cuprinse în art. 139 din Codul Muncii.

7.3. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

7.4. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

7.5. Anularea comenzii: În următoarele cazuri, Vânzătorul poate anula în mod unilateral o Comandă, fără obligația ca vreo parte să pretindă ulterior daune – interese celeilalte părți:

 • datele furnizate de Client/Cumpărător sunt incorecte sau incomplete;
 • tranzacția nu este acceptată de către banca emitentă a cardului Clientului, în cazul plății on-line;
 • tranzacția nu este validată de către procesatorul de carduri agreat de Vânzător, în cazul plății on-line;
 • datorită conduitei, acțiunilor ori activităților Clientului pe Site este prejudiciat Vânzătorul;
 • în cazul unei tranzacții suspecte sau declarată suspectă de către o unitate bancară, instituție sau autoritate;
 • în cazul existenței unor alte motive obiective.

Clientul/Cumpărătorul poate anula o Comandă, în urmatoarele cazuri:

 • în momentul când este contactat de reprezentantul Societății, dacă din anumite motive nu mai dorește produsele comandate;
 • în scris la adresa de e-mail: info@alimente-geriatrice.ro sau telefonic până la primirea e-mailului de livrare comandă, care confirmă recepția coletului/ coletelor de către firma de curierat pentru a-l livra la adresa Cumpărătorului.

7.6. Pentru orice comandă anulată exclusiv din vina Cumpărătorului, acesta va achita contravaloarea serviciilor de curierat.

7.7. Dacă un produs nu este disponibil în stoc, Cumpărătorul va fi informat telefonic de către reprezentantul Societății. În acest caz, Cumpărătorului i se va comunica noul termen de livrare, acesta putând decide să aștepte până la livrarea tuturor produselor comandate sau să anuleze comanda.

7.8. Modalitatea de realizare a comenzii: Pentru a plasa o comandă, aveți la dispoziție mai multe modalități:

a). În situația în care vă creați un Cont Nou, respectiv doriți să vă logați cu ajutorul datelor deja furnizate:

 • Apăsați butoanele din partea dreaptă sus a Site-ului (”Înregistrează-te” – ”Login”), și completați toate rubricile referitoare la datele dumneavoastră de Utilizator (persoană fizică sau juridică), nume și prenume, adresă de livrare/facturare, telefon, adresă de E-mail. Aceste informații sunt confidențiale și sunt utilizate numai pentru procesarea comenzii dumneavoastră (facturare și livrare) sau pentru administrarea și gestionarea contului pe care vi l-ați creat. Corectitudinea acestor date este deosebit de importantă pentru confirmarea și livrarea comenzii în condiții optime, cât și pentru administrarea contului.
 • Toate câmpurile cu * sunt obligatorii.
 • În partea dreaptă, sub descrierea fiecărui produs există butonul ”Adaugă în coș” iar dacă îl apăsați veți fi redirecționat către Coșul dumneavoastră de cumpărături.
 • În Coșul de Cumpărături se poate modifica cantitatea (prin butoanele +, respectiv -), se poate goli Coșul sau continua cumpărăturile urmărind butoanele alăturate. Dacă nu v-ați înregistrat sau autentificat deja, o puteți face în acest punct. Sub coșul de cumpărături apare mesajul cu butoane de logare și înregistrare: „Dacă ai deja cont, loghează-te. Dacă încă nu ai cont la noi, poți să faci acest lucru completând formularul Înregistrează-te”, în această modalitate, beneficiind de confort și rapiditate la comenzile pe care le veți face.
 • Apăsând butonul ”Finalizare” veți fi redirecționat către un formular (”Detalii pentru facturare”) ce necesită completarea datelor dumneavoastră.
 • Puteți adăuga în scris un comentariu la comanda pe care urmează s-o finalizați, iar după ce alegeți forma de plată (Ramburs sau Plata cu cardul) veți bifa casuța cu “Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile” și se apasă butonul ”Plasează comanda”.
 • Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.

b). Dacă ați ales varianta de comandă ca vizitator (nu doriți înregistrarea sau autentificarea pe Site):

 • Selectați bunul/produsul din secțiunile ”Pulberi vegetale” sau ”Kombucha” de pe Site, selectați cantitatea dorită (prin butoanele +, respectiv -) și adăugați produsul dorit în Coșul de cumpărături (”Adaugă în Coș”).
 • Apăsând butonul ”Finalizare” veți fi redirecționat către un formular (”Detalii pentru facturare”) ce necesită completarea datelor dumneavoastră.
 • Puteți adăuga în scris un comentariu la comanda pe care urmează s-o finalizați, iar după ce alegeți forma de plată (Ramburs sau Plata cu cardul) veți bifa casuța cu “Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile” și se apasă butonul ”Plasează comanda”.
 • Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.

c). Produsele se pot comanda și prin E-mail la adresa info@alimente-geriatrice.ro

 • Comanda se poate trimite non-stop iar confirmarea acesteia se va face în cel mai scurt timp de un reprezentant al Societății, de Luni până Vineri între orele 9:00 – 18:00, excepție făcând zilele de sărbătoare legală cuprinse în art. 139 din Codul Muncii.
 • Pentru comenzile primite prin E-mail, este necesar să specificați și numele produsului dorit și modalitatea de livrare (curier rapid sau cu ajutorul Poștei Române). Informațiile legate de produs se află pe pagina produsului și sunt necesare pentru o identificare corectă a acestuia.

d). Produsele se pot comanda și telefonic apelând numărul +40.729.668.108 

 • Comanda se poate plasa de Luni până Vineri între orele 9:00-18:00, excepție făcând zilele de sărbătoare legală cuprinse în art. 139 din Codul Muncii.
 • Pentru comenzile efectuate prin telefon, este necesar să specificați datele de livare, respectiv facturare, numele și cantitatea produsului dorit și modalitatea de livrare (easybox, curier rapid sau cu ajutorul Poștei Române). Informațiile legate de produs se află pe pagina produsului și sunt necesare pentru o identificare corectă a acestuia.

7.9. Confirmarea comenzii: După trimiterea comenzii către noi, veți primi un e-mail de confirmare că am primit comanda dumneavoastră. Veți fi contactat de către un reprezentant al Societății pentru confimarea comenzii în maxim 24 ore (în zilele lucrătoare). Comanda este considerată confirmată, în momentul în care veți primi E-mailul de livrare a comenzii.

8. PREȚURILE PRODUSELOR, FACTURAREA ȘI PLĂȚILE

8.1. Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile produselor fără o notificare în prelabil. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel din momentul confirmării comenzii, reprezentând comanda fermă.

8.2. Societatea noastră poate afișa pe Site produse ce beneficiază de prețuri promoționale într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil. Detaliile despre aceste campanii promoționale vor fi făcute publice prin afișarea pe Site-ul nostru la o secțiune distinctă.

8.3. Prețurile afișate pe Site, care sunt tăiate de o linie, reprezintă prețul vechi al unui produs care se află într-o campanie promoțională și beneficiază în prezent de un preț promoțional mai mic.

8.4. Cheltuielile aferente transportului, se plătesc separat. Mai multe detalii despre costurile de livrare la secțiunea livrare/retur.

8.5. Fiecare colet livrat va conține și factura fiscală pentru produsele comandate.

8.6. Facturarea produselor achiziționate se face exclusiv în Lei.

8.7. Facturile fiscale se pot emite pe persoană fizică sau juridică. Pentru emiterea facturii pe persoană juridică, vă rugăm să completați toate datele firmei la secțiunea ”Detalii pentru facturare” în momentul plasării comenzii.

8.8. Plata produselor comandate se poate face: ramburs sau online cu card bancar. Astfel a se avea în vedere următoarele:

 • Ramburs (în numerar) la livrarea comenzii. Plata se va face către firma de curierat/Poșta Română pe bază de chitanță.
 • Online cu orice card Visa sau MasterCard (plata prin procesatorul de plati Netopia Payments), comisionul pentru tranzacție va fi 0 %.
 • Înainte de a finaliza Comanda, Clientul va trebui să aleagă mijlocul de plată. Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat pe o pagină web securizată pentru a introduce datele de card și a efectua plata. Procesarea datelor de card se va face exclusiv pe serverele furnizorului de plăți, ce oferă o soluție de tranzacționare rapidă, solidă și sigură prin certificate de Securitate SSL. Pentru mai multe detalii despre platforma de plăți, vă rugăm accesați website-ul acesteia și politicile aferente.
 • În cazul plății on-line, tranzacția va apărea pe extrasul de cont pe numele Societății. De asemenea, orice plată cu cardul bancar va fi confirmată în momentul în care se emite factura către Client/Cumpărător, până în acel moment contravaloarea comenzii va fi blocată pe contul Clientului/Cumpărătorului fără a fi transferată în contul Vânzătorului.
 • Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru alte costuri suplimentare suportate de Client/Cumpărător în urma tranzacțiilor cu cardul bancar (exemplu: comision de conversie valutară in cazul în care moneda de emitere card este diferită de RON, alte comisioane în funcție de politica fiecărei banci, etc), Clientul/ Cumpărătorul fiind singurul responsabil.
  • În cazul în care plata online cu cardul bancar s-a produs din greșeală, tranzacția poate fi anulată doar telefonic, contactând un reprezentant al ALIMENTE GERIATRICE S.R.L., iar suma va putea fi returnată în termen de maxim 30 zile de la finalizarea procedurii de anulare a comenzii.

9. LIVRAREA BUNURILOR

9.1. Livrarea produselor se va face exclusiv pe teritoriul României prin intermediul serviciilor de curierat sau poștale. Livrarea produselor prin servicii de curierat se va efectua prin curierul ales la libera apreciere de către Societate.

9.2. După primirea confirmării comenzii, aceasta va fi livrată curierului sau plasată la serviciul poștal și ulterior livrată de către Curier/plasată la poștă într-un termen estimativ de 3 zile la adresa menționată în formularul de comandă. În cazul în care, indiferent de motive, termenul de livrare aproximat nu va putea fi respectat, Clientul va fi contactat  prin e-mail sau telefonic printr-un apel sau SMS la numărul indicat la momentul plasării comenzii și informat despre această împrejurare și despre termenul efectiv de livrare. Pentru livrare Clientul va fi contactat în prealabil de către Curier.

9.3. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, Clientul își exprimă acordul în sensul furnizării datelor sale personale persoanei de contact de la serviciul de curierat. La primirea Comenzii, Clientul va  prezenta un act de identitate valid și va semna procesul-verbal de primire. Dacă Clientul a optat pentru livrarea prin intermediul Poștei Române, acesta își exprimă acordul ca datele sale personale să fie furnizate Poștei Române în vederea expedierii coletului respectiv în vederea remiterii către Societate a sumelor de bani pentru produsele comandate și transportul acestora. În cazul în care nu se reușește livrarea coletului după două încercări, independent de motiv, coletul va fi returnat Societății, Clientul având obligația de a suporta costurile și consecințele returnării. 

9.4. Costurile transportului: Taxele de livrare sunt în cuantum de 21 lei – curierat rapid, 19 lei –  livrare prin servicii poștale sau 19 lei – Locker easybox. Prin finalizarea și plasarea Comenzii sunteți de acord cu plata acestor taxe care se adaugă la prețul produselor achiziționate. Taxa de livrare se aplică pentru fiecare colet în parte.

10. CONFORMITATEA BUNURILOR

10.1. Prin conformitatea produselor, se înțelege conformitatea din punct de vedere calitativ și cantitativ a produselor achiziționate pe Site-ul www.alimente-geriatrice.ro.

10.2. Produsele oferite pe Site-ul www.alimente-geriatrice.ro. sunt prezentate sub formă de fotografii ale produselor reale. Diferențele minore care pot exista între produsul real și modul în care acesta este prezentat pe Site-ul magazinului, nu constituie un defect al produselor comandate.

10.3. Clientul are dreptul la înlocuirea produsului, în limita stocului disponibil dacă reclamă eventuale defecte, ori deficiențe în cel mult 48 ore de la data semnării procesului verbal de primire al produsului și dacă defectele nu se datorează culpei sale.

10.4. Reclamarea unor eventuale defecte ori neconformități se efectuează prin transmiterea unui e-mail la adresa info@alimente-geriatrice.ro, cu indicarea detaliată a defectelor ori neconformităților sesizate, eventual atașarea unei fotografii justificative ale acestor defecte.

10.5. Returnarea produselor se face în conformitate cu prevederile menționate la pct. 11. Societatea  va soluționa reclamația în termen de cel mult 14 zile de la primirea produselor. Despre modalitatea în care reclamația a fost soluționată, Clientul va fi informat prin e-mail și/sau SMS cu respectarea termenului menționat anterior.

10.6. În cazul în care Societatea constată reclamația Clientului ca fiind întemeiată, Produsele cu defecte vor fi înlocuite sau, în caz de imposibilitate de înlocuire, Clientului i se va restitui Prețul împreună cu taxele de livrare, în termen de 14 de la informarea Clientului în condițiile indicate mai sus.

10.7. În cazul în care reclamația va fi considerată că neîntemeiată, Clientului i se vor returna Produsele, cu obligația din partea acestuia de a suporta costurile cauzate, fără vreo altă obligație suplimentară din partea Societății.

11. RETURUL PRODUSELOR

11.1. Clientul poate să își exercite dreptul de retragere prin denunțarea unilaterală a Contractului în termen de cel mult 14 zile de la ridicarea produsului de la serviciul de Curierat sau de la Poșta Română. În acest caz, Clientul va notifica Societatea prin completarea formularului de retur.

11.2. În cazul exercitării dreptului la retragere cu îndeplinirea condițiilor de timp și de formă menționate, Clientul are obligația de a returna produsele în ambalajul original, în starea corespunzătoare în care acestea au fost primite, nemodificate, nedeteriorate, nepurtate, cu etichetele intacte, în ambalajul în care au fost primite în termenul menționat anterior. Termenul se consideră respectat chiar dacă produsele ajung la Societate peste termenul de 14 zile, cu condiția ca returul să fie făcut în interiorul termenului de 14 zile.

11.3. Returnarea produselor se poate face prin intermediul unui curier, ales de Client, la adresa de retur indicată pe site-ul magazinului secțiunea Contact sau prin intermediul Poștei Române.

11.4. Clientul suportă toate costurile privind returnarea produselor în cazul exercitării dreptului de retragere (incluzând, dar fără a se limita la costul livrării prin utilizarea serviciului de curierat), suportând totodată și riscul transportului către Societate în eventualitatea unei deteriorări, distrugeri, pierderi a produsului cauzată de transport.

11.5. Nu  se acceptă returnarea produselor care, prin natura lor, inclusiv din rațiuni de igienă/sănătate publică, nu pot fi returnate. Societatea își rezervă dreptul de a stabili în mod unilateral care dintre produse nu pot fi returnate.

11.6. În  cazul  în care produsele nu sunt returnate în starea corespunzătoare, conform celor arătate mai sus, Clientul va suporta costul degradării acestora, urmând ca suma ce trebuie restituită Clientului de către Societate să se diminueze proporțional cu prejudiciul suferit de Societate ca urmare a nerespectării condițiilor de retur.

11.7. În cel mult 14 zile de la returnarea produselor vom examina starea în care se găsesc, iar Clientul va fi informat prin e-mail și/sau SMS în termenul indicat anterior, cu privire la conformitatea produselor returnate ori după caz, cu privire la neconformitatea acestora care atrage reducerea sumei ce urmează a-i fi restituită. În aceste cazuri, ne obligăm să vă restituim suma aferentă achiziționării produsului, integral sau diminuată în condițiile menționate anterior, împreună cu taxele de livrare a produselor, în termen de cel mult 5 zile de la data trimiterii confirmării de retur prin e-mail și/sau SMS Clientului.

11.8. Restituirea prețului achitat de către Client se va face prin transfer bancar, în contul indicat de către Client independent de modalitatea în care Clientul a efectuat plata la momentul achiziționării produsului.

12. OPINIILE UTILIZATORILOR

12.1. Toți Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii care accesează Site-ul își pot spune opinia față de bunurile comercializate pe Website-ul nostru.

12.2. Informațiile/comentariile transmise de aceștia, pozitive sau negative, se vor referi strict la caracteristicile bunurilor și vor fi publicate pe Site după o aprobare în prealabil de care reprezentanții companiei noastre.

12.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător ce dorește să își spună opinia despre anumite bunuri/produse, va trebui să respecte următoarele:

 • să facă referiri doar în limba română despre caracteristicile produsului, evitând informații despre preț sau anumite oferte promoționale sau informații despre desfășurarea Comenzii plasate pe Site;
 • să utilizeze un limbaj corespunzător, care să nu ofenseze și să nu folosească termeni care pot jigni sau afecta alți Utilizatori/Clienți Cumpărători;
 • să nu publice pe Site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau conțin viruși, texte care reprezintă anumite forme de publicitate în masă sau orice altă formă de spam;
 • să nu înscrie informații sau detalii despre alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială sau să menționeze prețuri comparative la produsele de pe Site.

12.4. Prin înscrierea unor informații/comentarii pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acordă Vânzătorului dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, precum și dreptul de a distribui mai departe aceste date în interesul explicit sau implicit de marketing al companiei noastre.

12.5. Pe lângă opinia despre un produs, Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va putea face o evaluare, adăugând și un Rating relevant pentru acel produs. Aceste Rating-uri individuale vor influența Ratingul general al produsului exprimat prin cele 5 steluțe care apar în partea de jos după descrierea produsului. Astfel un Rating mare va duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

13. CONFIDENȚIALITATE

13.1. ALIMENTE GERIATRICE S.R.L. este operator de date cu caracter personal și va păstra confidențialitatea datelor pe care le furnizați: nume, prenume, e-mail, număr de telefon, adresă de livrare, date firmă, după caz. Totodată, Vânzătorul va asigura securitatea datelor oferite și va lua măsuri tehnice și organizatorice pentru o gestionare eficientă a acestora, strict în scopurile declarate în prezentul contract.

13.2. Datele sunt prelucrate în următoarele scopuri:

 • Înregistrarea și confirmarea comenzii;
 • Emiterea facturii și verificarea efectuării plății;
 • Cazurile de livrare către curier (în vederea expedierii comenzii), vor fi transmise datele necesare către firma de curierat;

13.3. Pentru a cunoaște mai mult detaliile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și drepturile pe care le aveți, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate și Politica de cookies.

14. RĂSPUNDERE

14.1. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru respectarea prevederilor prezente, pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parolă) și pentru gestionarea accesarii Contului, și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

14.2. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

14.3. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Clienților/Utilizatorilor/Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui Document.

14.4. Clienții/Cumpărătorii își asumă întreaga responsabilitate în cazul divulgării datelor personale către terți, compania noastră nu poate fi facută responsabilă, în situația în care un Client/Cumpărător este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că este reprezentant al Vânzătorului sau că reprezintă interesele acestuia.

14.5. Vor fi considerate tentativă de fraudă sau fraudă următoarele acțiuni asupra Website-ului, continutului acestuia sau asupra Societății:

 • accesarea datelor de orice tip ale unui Utilizator/Client/Cumpărător prin folosirea unui cont sau prin orice altă metodă;
 • alterarea sau modificarea conținutului Site-ului sau orice corespondentă expediată prin orice mijloc de comunicare de către Societate către Utilizator/Client/Cumpărător;
 • afectarea performanțelor serverului pe care rulează Site-ul alimente-geriatrice.ro;
 • accesarea sau divulgarea oricărui terț care nu are autoritatea legală necesară, orice conținut expediat de către Societate către Utilizator/Client/Cumpărător, atunci când acesta nu este destinatarul legitim al conținutului;
 • În oricare din situațiile de mai sus, Societatea își rezervă dreptul de a se adresa autorităților competente. Fraudele și tentativele de fraudă sunt pedepsite conform legislației penale în vigoare, iar părțile prejudiciate pot cere în instanță repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, după caz.
 • De asemenea, în cazul tranzacțiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricărei autorități publice, instituții autorizate, unități bancare partenere, Vânzătorul are obligația, iar Clientul/Cumpărătorul își dă acordul, privind comunicarea datelor cu caracter personal.

15. LITIGII

15.1. Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori/Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești prevăzute de legislația civilă.

16. CONTACT

16.1. Pentru orice detalii sau întrebari despre Societate, Produse sau Comenzi vă rugăm să ne contactați la adresa de E-mail: info@alimente-geriatrice.ro sau la numărul de telefon: +40 729.668.108, de Luni până Vineri, în intervalul orar: 09.00-18.00, excepție făcând zilele de sărbătoare legală cuprinse în art. 139 din Codul Muncii.