Tehnici de întinerire

01. Mâncați alimente care vă întineresc!

 Pentru reîntinerirea organismului, este important să știm cu ce ne alimentăm și cum ne alimentăm. Iată recomandările noastre:

Serviți doar două-trei mese pe zi. Cel mai bine ar fi dacă am mânca de două pe zi:  prima masă între orele 10- 12, iar a doua masă între orele 17-19. Teoria cu 5-6 mese pe zi, pentru accelerarea metabolismului, a fost demolată de voința insuficientă și nemulțumirea protagoniștilor: când începi să mănânci e greu să te mulțumești cu puțin și e greu să te oprești… 

02. Respirați corect!

Prin definiție, o respirație corectă este: abdominală, diafragmică, fluidă, profundă și liniștită. Un copil sănătos respiră corect, dar, înaintând în vârstă și aplicând un stil de viață impropriu, cei mai mulți dintre noi respiră defectuos: respirația este superficială și implică doar partea superioară a corpului fără a mișca diafragma și abdomenul, iar suflul este sacadat și inegal. Se procedează invers de cum ar trebui: când se inspiră se trage burta, iar când se expiră, se umflă etc. Astfel, secțiuni întregi ale plămânilor nu mai sunt implicate în procesul de respirație, iar organismul manifestă în mod constant o lipsă gravă de oxigen. 

03. Faceți exerciții fizice sau activitate fizică susținută!

 Pe măsură ce înaintăm în vârstă și devenim mai puțin activi, mușchii ni se atrofiază și rata metabolică bazală scade. Caloriile încep să fie arse mai puțin eficient, iar grăsimea începe să se acumuleze. Zicala: “tot ce nu folosești pierzi!” Se aplică bine și în cazul organismului nostru: mușchii, oasele, inima, plămânii, creierul, articulațiile, vasele de sânge etc, se degradează treptat prin nefolosire activă, iar sedentarismul devine calea ce mai scurtă spre o finalitate sumbră. Exercițiul fizic controlat și orice activitate fizică care solicită grupele mari de mușchi  favorizează longevitatea, conferă organismului mai multă energie și te face să te simți mult mai tânăr. 

04. Fiți creativi, pasionați și activi!

 Creativitatea, pasiunea și activitatea reprezintă motoarele procesului de întinerire. Acestea permit adaptarea la viața în continuă schimbare, realizarea dorințelor arzătoare și găsirea de soluții noi prin inovare și acțiune. În plan practic, creativitatea se manifestă prin acele mici nimicuri care aduc un plus de culoare, de veselie și confort vieții noastre. Oamenii creativi și pasionați sunt marcați de o alură tinerească, uneori copilărească, sunt activi și fericiți. Începeți chiar de azi să fiți o persoană creativă, pasionată și activă: Lăsați frâu liber fanteziei și considerați că totul poate fi îmbunătățit în viață voastră prin niște acțiuni simple și necostisitoare.

Coș de cumpărături
Transport gratuit pentru comenzi peste 400 lei
ro_RORomanian
Shop
0 Lista de dorințe
0 items Cart
My account