Navigatie

Categorii produse

Automasajul vă ajută să întineriți!

      Automasajul este o tehnică simplă prin care ne masam noi înșine, fără să apelăm la alte persoane și fără să fim legați de un program anume. Avantajul este deosebit deoarece ne facem masaj când dorim. Pentru a avea rezultate privind întinerirea și sănătatea, e bine să practicăm automasajul de minimum trei ori pe săptămâna. Ideal ar fi să facem automasajul întregului corp, conform instrucțiunilor date în cărțile de specialitate. Există mai multe tipuri de automasaj, cele mai cunoscute fiind automasajul relaxant și automasajul energizant. Cele mai simple și mai aplicate automasje sunt automasajul urechilor, feței și capului, automasajul mâinilor și automasajul picioarelor.

      Automasajul urechilor, feței și capului  intră în categoria automasajului energizant. Mai întâi, prindeți urechea între degetul mare și degetul arătător și masați bine întrega suprafața, începând de la partea superioară, până la partea inferioară. Prindeți-va față în ambele mâini și executați mișcări energice, atât pe vericala, cât și pe orizontală. La fel se procedează și cu zonă acoperită de păr. Pentru sporirea efectului binefăcător al acestui tip de automasaj, umectati-va cu puțin oțet de Kombucha.

     Automasajul mâinilor are că scop  înlăturarea nodurilor tensionate și destinderea mușchilor palmări. Puneți palmă mâinii drepte pe dosul mâinii stângi și începeți să strângeți, făcând o mișcare de alunecare de la încheietură până la vârful degetelor. Inversați mâinile  și faceți aceleași mișcări. Automasajul continuă ocupându-va de fiecare deget în parte și insistând asupara articulațiilor. Prin mișcări circulare, masați bine încheieturile mâinii și mușchii palmări.

     Automasajul picioarelor  imită într-un fel, că grupe de mișcări, automasajul mâinilor. Puteți să acționați atât cu mâinile, cât și cu picioarele, în funcție de situația în care va aflați.

Înapoi Înainte