Navigatie

Categorii produse

Coşul tău

TOPINAMBUR - pulbere mineralizată

TOPINAMBUR - pulbere mineralizată
Galerie

ÎnchideGalerie

     Pulberea mineralizată de topinambur este, în primul rând, un produs prebiotic de excepție, care se remarcă prin acțiuni multiple de vindecare și regenerare a organismului:  combaterea obezității și a constipației, calmarea durerilor de stomac, reducerea glicemiei, întărirea imunității,  fortificarea sistemului osos și articular, scăderea  tensiunii arteriale și îmbunătățirea activității inimii, prevenirea și combaterea cancerului, ameliorarea funcționării rinichilor și inhibarea dezvoltării candidozelor.

 

Volum: 270 ml
Preț: 65 lei

Adaugă în coș
Comandă rapidă
Cumperi:TOPINAMBUR - pulbere mineralizată
Volum:270 ml
Preţ unitar: lei
Cantitate *:
Subtotal: lei
Transport: lei
Total de plată: lei
Nume *:
Email *:
Telefon *:
Adresa *:
Tip *: Persoană fizică
Persoană juridică
Modalitate de Plata *
Accept termenii și condițiile site-ului
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Recomandă acest produs

 

     În compoziția tuberculilor de topinambur se găsesc oligozaharide, sub formă predominantă de inulină, precum și amidon, proteine, sub forma unor aminoacizi indispensabili, pe care organismul uman nu-i poate sintetiza (arginină, valină, histidină, izoleucină, leucină, lizină, triptofan, fenilalanină), pectine, acizi organici: citric, oxalic, malic, vitaminele complexului B, vitaminele C, E, K, U, H, D, PP, acid pantotenic, acid folic, caroten, minerale multiple: calciu, siliciu, magneziu, potasiu, fier, sulf, cupru, zinc, mangan și o cantitate mare de fibre solubile și insolubile.

     Pulberea mineralizată de topinambur este, în primul rând, un produs prebiotic de excepție, care se remarcă prin acțiuni multiple de vindecare și regenerare a organismului:  combaterea obezității și a constipației, calmarea durerilor de stomac, reducerea glicemiei, întărirea imunității,  fortificarea sistemului osos și articular, scăderea  tensiunii arteriale și îmbunătățirea activității inimii, prevenirea și combaterea cancerului, ameliorarea funcționării rinichilor și inhibarea dezvoltării candidozelor.

 

Obezitate – pulberea mineralizată de topinambur inhibă foamea și pansează stomacul. Fibrele din compoziție, prezente în cantitate mare, absorb și elimină colesterolul. Un studiu făcut în Germania, timp de 84 de zile, de către o echipă condusă de dr. Wilhelm Werk, într-o clinică din stațiunea Baden-Baden, a evidențiat că persoanele care au consumat zilnic topinambur au slăbit cu 40% mai mult decât pacienții care au luat placebo.

Constipație – administrarea pulberii mineralizate de topinambur facilitează procesele digestive, sporind ușor secreția de bilă și de sucuri gastrice. Inulina din compoziția topinamburului normalizează flora intestinală, dă o consistență moale masei din colon și stimulează peristaltismul intestinal, fiind un remediu blând și totodată deosebit de eficient.

Dureri de stomac – topinamburul, sub formă de pulbere mineralizată, are o acțiune de descongestionare a tubului digestiv și de îmbunătățire a digestiei. În primele zile de administrare, efectul este laxativ, fapt ce favorizează eliminarea alimentelor digerate parțial, care blochează căile digestive. Prin conținutul ridicat în minerale alcaline (calciu, potasiu, magneziu), pulberea mineralizată de topinambur normalizează aciditatea gastrică, calmează durerile de stomac, înlătura balonarea și cicatrizează rănile mici.

 diabet tip 2 – topinamburul, sub formă de pulbere mineralizată, reglează secreția de insulină și previne accesele de hipoglicemie și hiperglicemie. O cercetare făcută în 1990 la Universitatea de Medicină din Copenhaga, Danemarca, evidențiază că administrarea de topinambur duce la o scădere a valorilor glicemiei, dar și la o stabilizare a acesteia, atât la persoanele sănătoase, cât și la cele care deja suferă de diabet. Studii mai recente, desfășurate în Japonia, au confirmat influența pozitivă a topinamburului în menținerea unei glicemii normale și prevenirea “ficatului gras”.

Imunitate – datorită caracterului prebiotic specific, substanțele naturale din topinambur generează în intestinul gros un mediu prielnic dezvoltării bacteriilor benefice, numite bifidobacterii. Aceste bacterii, care îmbunătățesc producția de celule ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente, înregistrează o creștere considerabilă, inhibând formarea bacteriilor patogene, care atacă organismul din interior. Așadar, consumând pulbere mineralizată de topinambur, organismul devine mai rezistent la infecții, prin întărirea sistemului imunitar. Pe de altă parte, inulina din compoziția topinamburului se scindează parțial în stomac, sub acțiunea sucului gastric și a enzimelor, în molecule separate de fructoză și în lanțuri scurte de fructoză, care intră în circulația sanguină. Inulina rămasă nescindată ajunge în intestin, unde leagă și ajută la eliminarea unor substanțe dăunătoare pentru organism: compuși chimici toxici, aditivi alimentari, metale grele, radionucleizi, cristale de colesterol etc. Prin aceasta, sistemul de apărare al organismului este mult îmbunătățit.

Demineralizări, osteoporoză și afecțiuni osteo-articulare – topinamburul este un remediu bun contra demineralizării sistemului osos și contra afecțiunilor osteo-articulare, contribuind la reducerea durerilor specifice înaintării în vârstă. Secretul său este că, pe lângă aportul propriu de calciu, fosfor, magneziu și siliciu, topinamburul favorizează asimilarea acestor minerale și din alimentele consumate. Trebuie menționat că topinamburul are conținutul cel mai ridicat de siliciu dintre plantele cultivate. Siliciul se dovedește deosebit de prețios, deoarece ajută la reconstrucția celulară și repararea țesuturilor. El se remarcă prin contribuția la fixarea calciului în oase și la sintetizarea colagenului din cartilagii, ligamente, tendoane și piele. Pentru creșterea eficienței topinamburului în aceste afecțiuni, se recomandă asocierea cu pulbere mineralizată de muguri de brad.

Hipertensiune și ateroscleroză – administrarea pulberii mineralizate de topinambur are efecte de reducere și stabilizare a tensiunii arteriale și totodată de scădere a colesterolului din sânge. După cum se știe, hipertensiunea arterială și colesterolul crescut sunt principalii factori de risc pentru apariția depunerilor de aterom pe artere. În plus, pulberea mineralizată de topinambur contribuie la reducerea procentului de trigliceride din sânge.

Cancer – mai multe studii evidențiază eficiența fructanilor din topinambur în combaterea cancerului de colon și a cancerului de sân. Substanțele active din pulberea mineralizată de topinambur accelerează tranzitul intestinal, împiedică stazele, au un efect antiinflamator și exercită chiar o acțiune antitumorală directă.

Boli de rinichi – proprietățile diuretice ale topinamburului, alături de un conținut ridicat de potasiu ajută suferinzii de litiază renală și urinară.

Candidoză – un studiu american, condus de dr. G. R. Gibson, publicat în revista de specialitate Gastroenterology, arată că bionutrienții prebiotici din topinambur stimulează dezvoltarea extraordinară a lacto-bacteriilor în tubul digestiv. Aceste bacterii benefice inhibă dezvoltarea candida albicans și a altor ciuperci parazite, ținând sub control proliferarea acestora. În scop preventiv, se țin cure cu o durată de 45 de zile, timp în care se iau câte două lingurițe pline de pulbere mineralizată de topinambur pe zi, cu 30 de minute înainte de servirea meselor principale.

Mod de administrare: în afara recomandărilor precizate mai sus, se administrează câte două lingurițe pline de pulbere mineralizată de topinambur, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. E recomandabil ca pulberea să se țină sub limbă 10 minute, amestecându-se bine cu saliva din gură, după care se înghite cu apă.

Condiții de păstrare: după deschiderea borcanului și administrarea pulberii, se recomandă închiderea imediată a borcanului și păstrarea acestuia în frigider sau într-un loc ferit de lumină și umezeală, la o temperatură sub 20 de grade Celsius și o umiditate relativă a aerului de maximum 75%.

Termen de valabilitate: 12 luni, în condițiile respectării recomandărilor de păstrare. Verificați data de expirare a produsului, înscrisă pe etichetă.

NOTĂ: Acest produs este obținut în condiții organice, la temperatură ambiantă, fără utilizarea substanțelor chimice de sinteză. Produsul este notificat de INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE, fiind în conformitate cu prevedirile ordinului comun al M.A.P.D.R nr 1228/2005, al M.S. nr 244/2006 și al A.N.S.V.S.A. nr 63/2006 privind aprobarea normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animală și vegetală și/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale și alți nutrienți. Produsul și procedeul de obținere sunt înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București.

Lasă un comentariuCele mai noi comentarii

Titlu:
Email:
Telefon:
Nume:
Mesaj:
2 + 2 = ?

Produse similare care v-ar putea interesa: