Navigatie

Categorii produse

Coşul tău

SALVIE - pulbere mineralizată

SALVIE - pulbere mineralizată
Galerie

ÎnchideGalerie

    Pulberea mineralizată de salvie exercită asupra organismului o acţiune sinergică complexă, care asigură sănătatea creierului şi îmbunătăţeşte semnificativ memoria, fortifică organismul, tratează bolile respiratorii  şi combate  problemele digestive legate de colită şi diaree. Acţiunea salviei este remarcabilă şi în diminuarea glicemiei ridicate, în funcţionarea optimă a ficatului şi în inhibarea cancerului de sân. În plus, salvia stabilizează tulburările de menopauză, combate infertilitatea şi transpiraţia excesivă, opreşte lactaţia, stimulează pofta de mâncare şi previne parodontoza.

Volum: 270 ml
Preț: 59 lei

Adaugă în coș
Comandă rapidă
Cumperi:SALVIE - pulbere mineralizată
Volum:270 ml
Preţ unitar: lei
Cantitate *:
Subtotal: lei
Transport: lei
Total de plată: lei
Nume *:
Email *:
Telefon *:
Adresa *:
Tip *: Persoană fizică
Persoană juridică
Modalitate de Plata *
Accept termenii și condițiile site-ului
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Recomandă acest produs

 

   Ulei volatil (monoterpenoide, sescviterpene etc.), acizi hidroxicinamici (acid rozmarinic, acid melitric A şi metilesterul său, acid salvianolic K, acid sagerinic), diterpene fenolice(carnasol, acid carnosic, rosmanol, epirosmanol, galdosol, safficinolida), derivaţi flavonoidici şi triterpene (acid ursolic, acid oleanolic). Flavonoidele sunt reprezentate de glicozidele şi metileterii luteolinei şi apigeninolului. Alte substanţe din compoziţie : glucozide fenolice, polizaharide,  derivaţi de acid benzoic (acid siringic, gentizic), principii amare (picrosalvina), fitoestrogeni, minerale (calciu, fosfor, seleniu, zinc, sulf, potasiu, bor, magneziu, mangan), betacaroten, vitamine (B, C, PP).

    Pulberea mineralizată de salvie exercită asupra organismului o acţiune sinergică complexă, care asigură sănătatea creierului şi îmbunătăţeşte semnificativ memoria, fortifică organismul, tratează bolile respiratorii  şi combate  problemele digestive legate de colită şi diaree. Acţiunea salviei este remarcabilă şi în diminuarea glicemiei ridicate, în funcţionarea optimă a ficatului şi în inhibarea cancerului de sân. În plus, salvia stabilizează tulburările de menopauză, combate infertilitatea şi transpiraţia excesivă, opreşte lactaţia, stimulează pofta de mâncare şi previne parodontoza.

Stres şi depresie - Renumitului naturopat medieval John Gérard afirma în anul 1597 că ,,salvia este în mod deosebit bună pentru cap şi pentru creier, fiind indicată pentru stimularea nervilor  şi a memoriei’’. Virtuţile deosebite ale salviei privind tonifierea creierului au fost confirmate şi de cercetările ştiinţifice recente. Acestea conchid că salvia îndepărtează sentimentului constant   de oboseală, calmează durerea de cap, îmbunătăţeşte memoria şi consolidează sistemul imunitar. Mai mult, s-a demonstrat că salvia este şi un excelent remediu pentru combaterea stările de agitaţie psihomotorie şi stres, având un  efect anxiolitic cert.

Stimulare memorie - Virtuţile deosebite ale salviei privind stimularea  memoriei şi tonifierea creierului au fost demonstrate ştiinţific prin mai multe studii recente, desfăşurate la universităţi de prestigiu din Marea Britanie. Astfel, echipa de specialişti ai Centrului de Cercetare pentru Plante  Medicinale  (MPRC)  al  Universităţilor din Newcastle şi Northumbria a testat influenţa salviei asupra memoriei a 44 de tineri adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani. Rezultatele au evidenţiat clar îmbunătăţirea radicală a memoriei subiecţilor care au luat salvie, faţă de cei care au luat un placebo.  Concluzia finală la care s-a ajuns este că administrarea salviei amplifică memoria de lungă și de scurtă durată, crește capacitatea de raționament și performanța intelectuală în general.

Maladia Alzheimer - Oamenii de ştiinţă de la  MPRC - Marea Britanie au întreprins  experimente prin care au ajuns la concluzia că administrarea salviei la bolnavii suferinzi de maladia Alzheimer are ca efect inhibarea acetilcolinesterazei, o enzimă care distruge acetilcolina din creier. Prin analize de laborator, s-a constatat că bolnavii care suferă de Alzheimer  au un nivel extrem de scăzut al acetilcolinei, care este un neuromediator al memoriei. Se deschide astfel o nouă oportunitate pentru salvie în tratarea temutei boli Alzheimer.

Spasme, dereglări glandulare și tremur Naturopatii si medicii  au recunoscut  deopotriva proprietățile remarcabile ale salviei în cazul spasmelor, afecțiunilor măduvei spinării, dereglărilor glandulare și tremurăturilor extremităților.

Gripă, bronșită și răceală  - Studii recente, realizate în Bulgaria, confirmă efectul antiviral al salviei, în cazul infecţiilor gripale. Salvia are efecte antiinfecţioase dovedite, reduce febra şi secreţiile în exces de pe căile respiratorii, calmează durerile de cap şi durerile musculare provocate de viruşi gripali. Un studiu efectuat în Germania, în anul 2006, la care au participat 286 de pacienţi suferinzi de faringită de origine virală, a demonstrat că salvia calmează durerea şi este eficientă în tratarea acestei afecţiuni. Pulberea mineralizată de salvie este recomandată inclusiv bolnavilor cronici, pentru că are efecte detoxifiante şi acţionează asupra cauzelor profunde ale bolilor respiratorii.

Colită și diaree Un studiu japonez din 2007 arată că salvia este mai eficientă decât unele antibiotice în tratarea afecțiunilor intestinelor corelate cu infecții bacteriene. Salvia are efecte antibiotice similare, sau chiar mai puternice, decât medicamentele de sinteză contra unor bacterii dezvoltate în intestin, responsabile de colită și de alte afecțiuni conexe. Acizii fenolici din compoziţia salviei sunt eficienţi în lupta cu anumiţi stafilococi (E-Coli, Salmonella), precum şi cu anumite ciuperci şi levuri (Candida albicans).  De asemenea, salvia posedă şi o acţiune astringentă, datorită conţinutului ridicat de taninuri, fapt ce o face redutabilă în lupta cu diareea. În afară acţiuni antimicrobiene, salvia stimulează digestia, înlătură greaţa, împiedică formarea gazelor în intestin, elimina mucozităţile prea abundente, stimulează poftă de mâncare şi combate diareea şi tulburările intestinale. Tratamentul se adaptează gravităţii afecţiunii şi constă, de obicei, în administrarea pulberii mineralizate de salvie, câte 4 linguriţe pe zi, în cure de 21 de zile urmate de 7 zile de pauză.

Diabet tip 2 – Un studiu german arată că pulberea mineralizată de salvie sporește receptivitatea organismului la insulină de 2-3 ori. Pentru combaterea diabetului de tip 2, se administrează pulberea mineralizată de salvie în corelație cu controlul riguros al glicemiei. Se începe tratamentul cu două lingurițe de pulbere stabilizată de salvie pe zi, în prize distanțate la cel puțin 6 ore. Doza se ajustează în funcție de efectele obținute asupra glicemiei.

Boli de ficat  –  Pulberea mineralizată de salvie are o acțiune puternic depurativă, asupra ficatului bolnav, înlăturând balonarile și toate indispozițiile legate de dereglările funcționale ale acestuia. Salvia intensifică secreția bilei și vindecă dischinezia biliară.

Cancer de sân  –  Terapeuta de origine austriacă, Maria Treben, susține faptul că salvia este un minunat ajutor în toate formele de cancer, citând un faimos dicton al școlii din Salermo: ,,De ce să moară omul, dacă în grădină crește salvia?". Doi cercetători de la ,,Departamentul de Studii Genetice" al Universității din Belgrad, au făcut public în 2005 un studiu de medicină experimentală, care arată că administrarea salviei împiedică producerea de mutații în celulele țesutului mamar, mutații care conduc la apariția cancerului la sân. Studii preliminare arată că acest tratament are nu doar efecte extraordinare de prevenție a cancerului de sân, ci este chiar un remediu contra tumorilor maligne, cu această localizare, aflate în diferite stadii. Se administrează  câte o lingură de pulbere mineralizată de salvie de două ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul durează 6 săptămâni, urmat de 2 săptămâni de pauză, după care se poate relua.

Tulburări de premenopauză sau menopauză  Pulberea mineralizată de salvie este un adevărat elixir pentru tulburările specifice menopauzei sau premenopauzei. Prin administrarea salviei sunt oprite hemoragiile care apar la debutul menopauzei, se reduce transpiraţia, se răresc  bufeurile şi apare un puternic efect de întinerire biologică. Un studiu realizat în Italia pe 30 de femei a arătat că după 3 luni de tratament cu salvie s-au rărit sau chiar au dispărut bufeurile nocturne, precum şi transpiraţia abundentă.

Infertilitate Pulberea mineralizată de salvie favorizează fecundația și combate sterilitatea. Se ia câte o linguriță de pulbere mineralizată de salvie, înaintea meselor principale.

Oprire lactație  –  Se realizează eficient administrând intern pulbere mineralizată de salvie, câte o linguriță de patru ori pe zi, într-o cură cu o durată de 4-6 săptămâni.

Transpirație excesivă   Împotriva transpirației excesive, cu miros neplăcut, salvia are o eficiență recunoscută, fiind un adevărat deodorant cu administrare internă. Studii făcute în paralel în Anglia, Germania și Statele Unite au arătat fără dubiu că salvia reduce puternic sudorația, inclusiv cea care apare pe fondul unor dezechilibre la nivelul glandelor cortico-suprarenale. Pentru tratament, se ia câte o linguriță de pulbere mineralizată de salvie, de patru ori pe zi.

Stimulare apetit  - Luată de trei ori pe zi înainte de masă, pulberea de salvie stimulează digestia și echilibrează apetitul, având calitatea de a împiedica formarea gazelor în intestin. Prin deschiderea apetitului, pulberea mineralizată de salvie ajută la secreția biliară, fortifică stomacul și intestinul.

Afecțiuni ale cavității bucale – Pulberea mineralizată de salvie ținută în gură, în amestec cu saliva, minim 10 minute, are un efect pozitiv asupra dinților care se mișcă, asupra gingiilor care sângerează și asupra abceselor dentare. Preventiv, este recomandabil să se țină în gură, după fiecare masă , pulbere mineralizată de salvie, pentru asanarea și menținerea unei danturi sănătoase. Pulberea mineralizată de salvie poate fi folosită și în compoziția unui produs pulverulent pentru spălarea dinților, în amestec cu pulbere mineralizată de ardei iute, sare gemă și bicarbonat de sodiu. O astfel de compoziție este recomandată pentru tratarea paradontopatiilor.

Mod de administrare : În afara cazurilor precizate mai sus, pulberea mineralizată de salvie se ia de trei ori pe zi, câte o linguriță, înainte cu 15 minute de mesele principale. E recomandabil să se țină sub limbă 10 minute, amestecându-se bine cu salivă din gură, după care se înghite cu apă.

Contraindicaţii şi precauţii: Produsul este contraindicat epilepticilor. Femeile care alăptează nu vor folosi acest produs, care este recunoscut pentru efectul de oprire a lactației. Se vor respecta dozele recomandate, precum și durata administrării. Administrarea pulberii stabilizate de salvie se va face în cure de maximum trei luni, după care se va face o lună de pauză.

Condiţii de păstrare: După deschiderea borcanului şi administrarea pulberii, se recomandă închiderea imediată a borcanului şi păstrarea acestuia în frigider sau într-un loc ferit de lumină şi umezeală, la o temperatură sub 20 de grade Celsius şi o umiditate relativă a aerului de maximum 75%.

Termen de valabilitate: 12 luni, în condiţiile respectării recomandărilor de păstrare. Verificaţi data de expirare a produsului, înscrisă pe etichetă.

NOTĂ: Acest produs este obținut în condiții organice, la temperatură ambiantă, fără utilizarea substanțelor chimice de sinteză. Produsul este notificat de INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE, fiind în conformitate cu prevedirile ordinului comun al M.A.P.D.R nr 1228/2005, al M.S. nr 244/2006 şi al A.N.S.V.S.A. nr 63/2006 privind aprobarea normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animală și vegetală și/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale și alți nutrienți. Produsul și procedeul de obținere sunt înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, București.

Lasă un comentariuCele mai noi comentarii

Titlu:
Email:
Telefon:
Nume:
Mesaj:
2 + 2 = ?

Produse similare care v-ar putea interesa: