Navigatie

Categorii produse

Coşul tău

PELIN NEGRU - pulbere mineralizată

PELIN NEGRU - pulbere mineralizată
Galerie

ÎnchideGalerie

     Pelinul negru exercită o acțiune curativă și preventivă multiplă asupra organismului uman, fiind: apărător redutabil al sănătății ficatului, vermifug foarte puternic și cu spectru larg, stimulator digestiv (determină secreția abundentă a sucului gastric, pancreatic și a bilei), emenagog, stomahic, laxativ, antiinflamator bun al tubului gastro-intestinal, antidiabetic, antihipertensiv, antitumoral eficient, regulator al ciclului menstrual, imunostimulator (crește imunitatea și rezistența organismului la agresiunile mediului extern), antimicrobian, antiviral, antiastenic, anticelulitic, diuretic, detoxifiant, febrifug și tonic cerebral remarcabil.

Volum: 270 ml
Preț: 65 lei

Adaugă în coș
Comandă rapidă
Cumperi:PELIN NEGRU - pulbere mineralizată
Volum:270 ml
Preţ unitar: lei
Cantitate *:
Subtotal: lei
Transport: lei
Total de plată: lei
Nume *:
Email *:
Telefon *:
Adresa *:
Tip *: Persoană fizică
Persoană juridică
Modalitate de Plata *
Accept termenii și condițiile site-ului
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Recomandă acest produs

 

     În compoziția pulberii mineralizate de pelin negru se află substanțe amare, ulei volatil (compusi terpenici metilinozitol, tauremizină, sitosterine, tetracoznol, cetone etc.), flavonoide, carotenoizi, cumarine, derivati lignanici, vitamine: C, B, A și H, acid folic, minerale: calciu, potasiu, sodiu, fier, sulf, fosfor, mangan, cupru, molibden și bor.

     Pelinul negru exercită o acțiune curativă și preventivă multiplă asupra organismului uman, fiind: apărător redutabil al sănătății ficatului, vermifug foarte puternic și cu spectru larg, stimulator digestiv (determină secreția abundentă a sucului gastric, pancreatic și a bilei), emenagog, stomahic, laxativ, antiinflamator bun al tubului gastro-intestinal, antidiabetic, antihipertensiv, antitumoral eficient, regulator al ciclului menstrual, imunostimulator (crește imunitatea și rezistența organismului la agresiunile mediului extern), antimicrobian, antiviral, antiastenic, anticelulitic, diuretic, detoxifiant, febrifug și tonic cerebral remarcabil.

Afecțiuni ale ficatului – pulberea de pelin negru este un tonic puternic și un protector bun al ficatului. S-a dovedit că monoterpenele, flavonoidele și cumarinele din genul artemisia prezintă o activitate hepatoprotectoare. Cercetări recente făcute în China au arătat că pulberea de pelin negru este eficientă chiar și în cazurile persoanelor care au ficatul grav afectat după otrăviri sau după consumul îndelungat al unor substanțe toxice, cum ar fi alcoolul. Tratamentul cu pulbere mineralizată de pelin negru este recomandat contra hepatitelor, dischineziei biliare, colecistitei și pentru profilaxia litiazei biliare.

Giardia, viermi intestinali – cel mai eficient remediu din flora noastră în această categorie de afecțiuni este pelinul negru, care pe lângă faptul că secretă substanțe extrem de toxice pentru viermi și alți paraziți intestinali, are și o puternică acțiune de activare a peristaltismului tubului digestiv, favorizând eliminarea. Se administrează câte o linguriță de pulbere de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure de 14 zile, cu 10 zile de pauză. 

Indigestie, gastrită hipo-acidă, balonare, flatulență – nici o altă plantă nu se poate compara cu pelinul negru, atunci când este vorba de stimularea activității stomacului și a digestiei. Preotul german Sebastien Kneipp spunea despre pelin că este cel mai bun purificator și întăritor al sistemului digestiv, fiind eficient chiar și la persoanele foarte în vârstă sau care suferă de afecțiuni cronice. Pulberea mineralizată de pelin negru activează puternic secreția de sucuri digestive și peristaltismul (mișcarea) tubului digestiv, normalizând digestia și împiedicând apariția dispepsiei, balonării, flatulenței și a altor tulburări digestive. Se ia câte o linguriță de pulbere mineralizată de pelin negru, imediat după servirea mesei.

Diabet tip 2 – substanțele amare din pelinul negru previn declanșarea diabetului de tip 2. În medicina populară din Irak și Arabia Saudită se recurge frecvent la pelin pentru tratarea diabetului tip 2. Studiile farmacologice făcute pe șobolani au arătat în mod evident că părțile aeriene ale plantei produc o scădere a glicemiei. Din experiență noastră rezultă că, după ingestia unei lingurițe de pulbere mineralizată de pelin negru, are loc o scădere semnificativă a nivelului de glucoză în sânge. Efectul poate să dureze 5-8 ore, funcție de cazul concret al bolii. Tratamentul în formă continuă se stabilește prin ajustarea frecvenței administrării dozelor de pelin negru în funcție de rezultatele obținute prin monitorizarea glicemiei. Efectul antidiabetic specific exercitat de pulberea mineralizată de pelin negru s-ar putea datora unei acțiuni extrapancreatice, cum ar fi scăderea peptidelor diabetogene.

Hipertensiune arterială – mai multe studii științifice, efectuate în Maroc, în cadrul Universității Moulay Ismail, au certificat acțiunea puternic hipotensivă și diuretică a pelinului. Din experiența noastră privind utilizarea pulberii mineralizate de pelin negru pentru scăderea tensiunii arteriale, rezultă că după doar câteva minute de la ingestia unei lingurițe pline de pulbere, hipertensiunea arterială scade considerabil, ajungând la valori normale. Specialiștii apreciază că efectul vasorelaxant și cel inotrop negativ pot fi responsabile de acțiunea antihipertensivă a pelinului negru.

Cancer și leucemie – Dr.Hulda Regehr Clark, autoarea cărții “Vindecarea tuturor formelor de cancer” a constatat că toate tipurile de cancer uman sunt asociate cu prezența în organism a unui parazit periculos, numit trematod, care poate fi eliminat eficient folosind pelinul. Îmbucurător este faptul că un studiu vast, condus de doctorii Narenda Singh și Henry Lai, de la Universitatea Washington a concluzionat că pelinul combinat cu fier distruge 98% din celulele cancerului de plămân (un cancer extrem de agresiv), în doar 16 ore. Studiile care s-au desfășurat în continuare, încurajate de acest rezultat excepțional, au demonstrat că și în cazul altor tipuri de cancer (prostată, sân, intestine etc.) pelinul, combinat cu fier, distruge selectiv tumorile canceroase. De aceea, dr. Len Saput a numit pelinul “o bombă inteligentă pentru cancer”. Ca sursă de fier, noi recomandăm pulberea de coacăze negre. Aceste fructe au cel mai ridicat conținut de fier dintre toate produsele vegetale și, în plus, exercită o acțiune anticancerigenă importantă prin prezența în compoziție a acidului elagic.

Dereglări menstruale pelinul negru este utilizat de mult timp în medicina tradițională pentru tratarea dereglărilor menstruale. Poate fi folosit sub formă de pulbere mineralizată în tratamentul amenoreelor (lipsa ciclului) și dismenoreelor (dureri abdominale și lombare la ciclu), datorită acțiunii sale spasmolitice la nivelul micului bazin.

Halenă – se ține în gură circa 10 minute o linguriță de pulbere de pelin negru, amestecându-se bine cu salivă, după care se înghite cu apă. În scurt timp, mirosul urât din cavitatea bucală se disipează, iar respirația se împrospătează.

Imunitate pulberea mineralizată de pelin negru crește capacitatea de rezistență a organismului față de bolile infecțioase (gripă, pneumonii), manifestând o acțiune imunostimulatoare. Pe de altă parte, studii recente arată că substanțele hidrosolubilie din pelinul negru au o acțiune imunosupresivă în vitro și în vivo, putând fi utilizate în tratamentul unor boli autoimune.

Infecție urinară principalii compuși cu acțiune antibacteriană din pelinul negru sunt flavonoidele, monoterpenele și lactonele sescviterpenice. Cetonele monoterpenice sunt active în infecțiile mucopurulente, unde pe lângă proprietățile antibacteriene se mai adaugă și cele mucolitice, cito-histo-poietice sau cicatrizante. Astfel, la nivel tubului digestiv, pelinul negru distruge bacteria e-coli, iar acțiunea bactericidă se manifestă și la nivelul cailor reno-urinare, contribuind din plin la vindecarea infecțiilor urinare. În acest caz, se recomandă asocierea pelinului negru cu pulberea mineralizată de merișoare.

Retard mental, incapacitate de concentrare și de memorare – pelinul negru este un tonic cerebral puternic, fiind recunoscut pentru stimularea sistemului nervos central și pentru combaterea eficientă a congestiei cerebrale. Cercetările în domeniu au demonstrat că pelinul negru înlătură tulburările de somn și permite creierului să stocheze informațiile în timpul nopții.

Intoxicații alimentare și otrăviri – după acordarea ajutorului de urgență și stabilizarea pacientului, pentru revigorarea organismului și îndepărtarea cât mai rapidă a sechelelor, se face o cură de două săptămâni cu pulbere mineralizată de pelin negru, din care se ia câte o linguriță, de două ori pe zi. Pelinul negru este depurativ, stimulează și tonifiază ficatul, favorizând eliminarea toxinelor rămase în organism.  

Lipsa poftei de mâncare – pelinul negru, sub formă de pulbere minerlizată are un efect apetisant-digestiv și acționează prin mecanisme reflex-gustative și anticipativ metabolice. Faza reflexă, care induce pofta de mâncare, nu afectează persoanele sănătoase, ci doar pacienții la care secreția reflexă este inhibată. Se administrează câte o linguriță de pulbere, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Este recomandabil să nu se folosească în cure mai lungi de 14 zile, cu 10 zile de pauză. Acest remediu are o acțiune binefăcătoare și în tratarea constipației atone și a atoniei gastro-intestinale, afecțiuni asociate cu lipsa poftei de mâncare.

Obezitate și celulită – proprietățile digestive și laxative, date de substanțele cu gust amărui din pelinul negru, determină activarea metabolismului grăsimilor, făcând dificilă depunerea lor pe coapse și abdomen și contribuind intens la înlăturarea celulitei.

Dureri de cap, vomismente, migrene pelinul negru ajută la normalizarea circulației cerebrale, combate voma, înlătură tulburările digestive și biliare, care sunt adesea asociate cu migrenele. 

Detoxifiere pelinul negru este un bun purificator și întăritor al sistemului digestiv, fiind recunoscut ca un detoxifiant funcțional. Consumul de pulbere mineralizată de pelin negru reprezintă una dintre cele mai inteligente metode de detoxifiere a organismului, în special dacă se urmărește ameliorarea sănătății colonului și ficatului.

Febră, raceală și gripă febra este, de obicei, primul simptom al răcelii sau gripei, și reprezintă semnalul că organismul lupta împotriva infecției. Se recomandă repaus fizic, hidratarea abundentă, alimentația ușoară (supă de zarzavat, cartofi fierți, fructe) și se ia câte o linguriță de pulbere mineralizată de pelin negru de trei ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

Mod de administrare: în afara cazurilor precizate mai sus, pulberea mineralizată de pelin negru se ia de trei ori pe zi, câte o linguriță, înainte cu 15 minute de mesele principale. E recomandabil să se țină sub limbă 10 minute, amestecându-se bine cu saliva din gură, după care se înghite cu apă. În general, curele cu pulberea mineralizată de pelin negru durează 14 de zile, cu 10 zile de pauză, după care se pot relua.                   

Contraindicații și precauții:

  • Pelinul negru este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează;
  • Nu se recomandă administrarea pelinului negru când se consumă alcool;

Condiții de păstrare: după deschiderea borcanului și administrarea pulberii, se recomandă închiderea imediată a borcanului și păstrarea acestuia în frigider sau într-un loc ferit de lumină și umezeală, la o temperatură sub 20 de grade Celsius și o umiditate relativă a aerului de maximum 75%.

Termen de valabilitate: 12 luni, în condițiile respectării recomandărilor de păstrare. Verificați data de expirare a produsului, înscrisă pe etichetă.

NOTĂ: Acest produs este obținut în condiții organice, la temperatură ambiantă, fără utilizarea substanțelor chimice de sinteză. Produsul este notificat de INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE, fiind în conformitate cu prevedirile ordinului comun al M.A.P.D.R nr 1228/2005, al M.S. nr 244/2006 Și al A.N.S.V.S.A. nr 63/2006 privind aprobarea normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animală și vegetală și/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale și alti nutrienți. Produsul și procedeul de obținere sunt înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București.

Lasă un comentariuCele mai noi comentarii

Titlu:
Email:
Telefon:
Nume:
Mesaj:
2 + 2 = ?

Produse similare care v-ar putea interesa: