Navigatie

Categorii produse

Coşul tău

PELIN NEGRU - pulbere mineralizată

PELIN NEGRU - pulbere mineralizată
Galerie

ÎnchideGalerie

     Pelinul negru exercită o acţiune curativă şi preventivă multiplă asupra organismului uman, fiind: apărător redutabil al sănătăţii ficatului, vermifug foarte puternic şi cu spectru larg, stimulator digestiv (determina secreţia abundenţă a sucului gastric, pancreatic şi a bilei), emenagog, stomahic, laxativ, antiinflamator bun al tubului gastro-intestinal, antidiabetic, antihipertensiv, antitumoral eficient, regulator al ciclului menstrual, imunostimulator (creşte imunitatea şi rezistenţa organismului la agresiunile mediului extern), antimicrobian, antiviral, antiastenic, anticelulitic, diuretic, detoxifiant, febrifug şi tonic cerebral remarcabil.

Volum: 270 ml
Preț: 59 lei

Adaugă în coș
Comandă rapidă
Cumperi:PELIN NEGRU - pulbere mineralizată
Volum:270 ml
Preţ unitar: lei
Cantitate *:
Subtotal: lei
Transport: lei
Total de plată: lei
Nume *:
Email *:
Telefon *:
Adresa *:
Tip *: Persoană fizică
Persoană juridică
Modalitate de Plata *
Accept termenii și condițiile site-ului
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Recomandă acest produs

 

    În compoziţia pulberii mineralizate de pelin negru se află substanțe amare, ulei volatil (compusi terpenici metilinozitol, tauremizină, sitosterine, tetracoznol, cetone etc.), flavonoide, carotenoizi, cumarine, derivati lignanici, vitamine: C, B, A și H, acid folic, minerale: calciu, potasiu, sodiu, fier, sulf, fosfor, mangan, cupru, molibden şi bor.

     Pelinul negru exercită o acţiune curativă şi preventivă multiplă asupra organismului uman, fiind: apărător redutabil al sănătăţii ficatului, vermifug foarte puternic şi cu spectru larg, stimulator digestiv (determina secreţia abundenţă a sucului gastric, pancreatic şi a bilei), emenagog, stomahic, laxativ, antiinflamator bun al tubului gastro-intestinal, antidiabetic, antihipertensiv, antitumoral eficient, regulator al ciclului menstrual, imunostimulator (creşte imunitatea şi rezistenţa organismului la agresiunile mediului extern), antimicrobian, antiviral, antiastenic, anticelulitic, diuretic, detoxifiant, febrifug şi tonic cerebral remarcabil.

Afecţiuni ale ficatuluiPulberea de pelin negru este un tonic puternic şi un  protector bun al ficatului. S-a dovedit că monoterpenele, flavonoidele şi cumarinele din genul Artemisia prezintă o activitate hepatoprotectoare. Cercetări recente făcute în China au arătat că pulberea de pelin negru este eficientă chiar şi în cazurile persoanelor care au ficatul grav afectat după otrăviri sau după consumul îndelungat al unor substanţe toxice, cum ar fi alcoolul. Tratamentul cu pulbere mineralizată de pelin negru este recomandat contra hepatitelor, dischineziei biliare, colecistitei şi pentru profilaxia litiazei biliare.

Giardia, viermi intestinaliCel mai eficient remediu din flora noastră în această categorie de afecţiuni este pelinul negru, care pe lângă faptul că secretă substanţe extrem de toxice pentru viermi şi alţi paraziţi intestinali, are şi o puternică acţiune de activare a peristaltismului tubului digestiv, favorizând eliminarea. Se administrează câte o linguriţă de pulbere de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure de 14 zile, cu 10 zile de pauză. 

Indigestie, gastrită hipo-acidă, balonare, flatulenţăNici o altă plantă nu se poate compara cu pelinul negru, atunci când este vorba de stimularea activităţii stomacului şi a digestiei. Preotul german Sebastien Kneipp spunea despre pelin că este cel mai bun purificator şi întăritor al sistemului digestiv, fiind eficient chiar şi la persoanele foarte în vârstă sau care suferă de afecţiuni cronice. Pulberea mineralizată de pelin negru activează puternic secreţia de sucuri digestive şi peristaltismul (mişcarea) tubului digestiv, normalizând digestia şi împiedicând apariţia dispepsiei, balonării, flatulenţei şi a altor tulburări digestive. Se ia câte o linguriţă de pulbere mineralizată de pelin negru, imediat dupa servirea mesei.

Diabet tip 2 – Substanţele amare din pelinul negru previn declanşarea diabetului de tip 2. În medicina populară din Irak şi Arabia Saudită se recurge frecvent la pelin pentru tratarea diabetului tip 2. Studiile farmacologice făcute pe şobolani au arătat în mod evident că părţile aeriene ale plantei produc o scădere a glicemiei. Din experienţă noastră rezultă că, după ingestia unei linguriţe de pulbere mineralizată de pelin negru, are loc o scădere semnificativă a nivelului de glucoză în sânge. Efectul poate să dureze 5-8 ore, funcţie de cazul concret al bolii. Tratamentul în formă continuă  se stabileşte prin  ajustarea frecvenţei administrării dozelor de pelin negru în funcţie de rezultatele obţinute prin monitorizarea glicemiei.Efectul antidiabetic specific exercitat de pulberea mineralizată de pelin negru s-ar putea datora unei acţiuni extrapancreatice, cum ar fi scăderea peptidelor diabetogene.

Hipertensiune arterială – Mai multe studii ştiinţifice, efectuate în Maroc, în cadrul Universităţii Moulay Ismail,  au certificat acţiunea puternic hipotensivă şi diuretică a pelinului. Din experienţă noastră privind utilizarea pulberii mineralizate de pelin negru pentru scăderea tensiunii arteriale, rezultă că după doar câteva minute de la ingestia unei linguriţe pline de pulbere, hipertensiunea arterială scade considerabil, ajungând la valori normale. Specialiştii apreciază că efectul vasorelaxant şi cel inotrop negativ pot fi responsabile de acţiunea antihipertensivă a pelinului negru.

Cancer şi leucemie – Dr.Hulda Regehr Clark, autoarea cărţii ,,Vindecarea tuturor formelor de cancer’’ a constatat că toate tipurile de cancer uman sunt asociate cu prezenţa în organism a unui parazit periculos, numit trematod, care poate fi eliminat eficient folosind pelinul.  Îmbucurător este faptul că un studiu vast, condus de doctorii Narenda Singh şi Henry Lai, de la Universitatea Washington a concluzionat că pelinul combinat cu fier distruge 98% din celulele cancerului de plămân (un cancer extrem de agresiv), în doar 16 ore. Studiile care s-au desfăşurat în continuare, încurajate de acest rezultat excepţional, au demonstrat că şi în cazul altor tipuri de cancer (prostată, sân, intestine etc.) pelinul, combinat cu fier, distruge selectiv tumorile canceroase. De aceea, dr. Len Saput a numit pelinul ,,o bombă inteligentă pentru cancer’’. Ca sursă de fier, noi recomandăm pulberea de coacăze negre. Aceste fructe au cel mai ridicat conţinut de fier dintre toate produsele vegetale şi, în plus, exercită o acţiune anticancerigenă importantă prin prezenţa în compoziţie a acidului elagic.

Dereglări menstruale Pelinul negru este utilizat de mult timp în medicină tradiţională pentru tratarea dereglărilor menstruale. Poate fi folosit sub formă de pulbere mineralizată în tratamentul amenoreelor (lipsa ciclului) şi dismenoreelor (dureri abdominale şi lombare la ciclu), datorită acţiunii sale spasmolitice la nivelul micului bazin.

HalenăSe ţine în gură circa 10 minute o linguriţă de pulbere de pelin negru, amestecându-se bine cu salivă, după care se înghite cu apă. În scurt timp, mirosul urât din cavitatea bucală se disipează, iar respiraţia se împrospătează.

Imunitate Pulberea mineralizată de pelin negru creşte capacitatea de rezistenţă a organismului faţă de bolile infecţioase (gripă, pneumonii), manifestând o acţiune imunostimulatoare. Pe de altă parte, studii recente arată că substanţele hidrosolubilie din pelinul negru au o acţiune imunosupresivă în vitro şi în vivo, putând fi utilizate în tratamentul unor boli autoimune.

Infecţie urinară Principalii compuşi cu acţiune antibacteriană din pelinul negru sunt flavonoidele, monoterpenele şi lactonele sescviterpenice. Cetonele monoterpenice  sunt active în infecţiile mucopurulente, unde pe lângă proprietăţile antibacteriene se mai adaugă şi cele mucolitice, cito-histo-poietice sau cicatrizante. Astfel, la nivel tubului digestiv, pelinul negru distruge bacteria E-coli, iar acţiunea  bactericidă se manifestă şi la nivelul cailor reno-urinare, contribuind din plin la vindecarea infecţiilor urinare. In acest caz, se recomandă asocierea pelinului negru cu pulberea mineralizată de merişoare.

Retard mental, incapacitate de concentrare şi de memorarePelinul negru este un tonic cerebral puternic, fiind recunoscut pentru stimularea sistemului nervos central şi pentru combaterea eficientă a congestiei cerebrale. Cercetările în domeniu au demonstrat că pelinul negru înlătură tulburările de somn şi permite creierului să stocheze informaţiile în timpul nopţii. Pulberea mineralizată de pelin negru are efecte remarcabile şi în cazul copiilor cu probleme grave de memorare şi de concentrare. Pentru tratarea acestei maladii, timp de trei săptămâni, se administrează în fiecare zi, câte o linguriţă de pulbere mineralizată de pelin negru, de 4 ori pe zi, în reprize distanţate la cel puţin 4 ore.             

Intoxicaţii alimentare şi otrăviriDupă acordarea ajutorului de urgenţă şi stabilizarea pacientului, pentru revigorarea organismului şi îndepărtarea cât mai rapidă a sechelelor, se face o cură de 2 săptămâni cu pulbere mineralizată de pelin negru, din care se ia câte o linguriţă, de două ori pe zi. Pelinul negru este depurativ, stimulează şi tonifiază ficatul, favorizând eliminarea toxinelor rămase în organism.  

Lipsa poftei de mâncarePelinul negru, sub formă de pulbere minerlizată are un efect apetisant-digestiv şi acţionează prin mecanisme reflex-gustative şi anticipativ metabolice. Faza reflexă, care induce pofta de mâncare, nu afectează persoanele sănătoase, ci dor pacienţii la care secreţia reflexă este inhibată. Se administrează câte o linguriţă de pulbere, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Este recomandabil să nu se folosească în cure mai lungi de 14  zile, cu 10 zile de pauză. Acest remediu are o acţiune binefăcătoare şi în tratarea constipaţiei atone şi a atoniei gastro-intestinale, afecţiuni asociate cu lipsa poftei de mâncare.

Obezitate şi celulităProprietăţile digestive şi laxative, date de substanţele cu gust amărui din pelinul negru, determină activarea metabolismului grăsimilor, făcând dificilă depunerea lor pe coapse şi abdomen şi contribuind intens la înlăturarea celulitei.

Dureri de cap, vomismente, migrene Pelinul negru ajută la normalizarea circulaţiei cerebrale, combate voma, înlătură tulburările digestive şi  biliare, care sunt adesea asociate cu migrenele. 

Detoxifiere Pelinul negru este un bun purificator şi întăritor al sistemului digestiv, fiind recunoscut ca un detoxifiant funcţional. Consumul de pulbere mineralizată de pelin negru reprezintă una dintre cele mai inteligente metode de detoxifiere a organismului, în special dacă se urmăreşte ameliorarea sănătăţii colonului şi ficatului.

Febră, raceală şi gripă Febra este, de obicei, primul simptom al răcelii sau gripei, şi reprezintă semnalul că organismul lupta împotriva infecţiei. Se recomandă repaus fizic, hidratarea abundentă, alimentaţia uşoară (supă de zarzavat, cartofi fierţi, fructe) şi se ia câte o  linguriţă de pulbere mineralizată de pelin negru de trei ori pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Mod de administrare: În afara cazurilor precizate mai sus, pulberea mineralizată de pelin negru se ia de trei ori pe zi, câte o linguriţă,  înainte cu 15 minute de mesele principale. E recomandabil să se ţină sub limbă 10 minute, amestecându-se bine cu saliva din gură, după care se înghite cu apă. În general, curele cu pulberea mineralizată de pelin negru durează 14 de  zile, cu 10 zile de pauză, după care se pot relua.                   

Contraindicaţii şi precauţii:

  • Pelinul negru este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează;
  • Nu se recomandă administrarea pelinului negru când se consumă alcool.

Condiţii de păstrare: După deschiderea borcanului şi administrarea pulberii, se recomandă închiderea imediată a borcanului şi păstrarea acestuia în frigider sau într-un loc ferit de lumină şi umezeală, la o temperatură sub 20 de grade Celsius şi o umiditate relativă a aerului de maximum 75%.

Termen de valabilitate: 12 luni, în condiţiile respectării recomandărilor de păstrare. Verificaţi data de expirare a produsului, înscrisă pe etichetă.

NOTĂ: Acest produs este obținut în condiții organice, la temperatură ambiantă, fără utilizarea substanțelor chimice de sinteză. Produsul este notificat de INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE, fiind în conformitate cu prevedirile ordinului comun al M.A.P.D.R nr 1228/2005, al M.S. nr 244/2006 şi al A.N.S.V.S.A. nr 63/2006 privind aprobarea normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animală și vegetală și/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale și alti nutrienți. Produsul și procedeul de obținere sunt înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București.

Lasă un comentariuCele mai noi comentarii

Titlu:
Email:
Telefon:
Nume:
Mesaj:
2 + 2 = ?

Pulbere de pelin negru

Georgeta Lungu

Cu un an in urma ,am avut ceva probleme cu vezica biliara si ficatul.Stare de disconfort ,balonari si stari usoare de voma .Am comandat acest grozav produs natural ,care de la prima lingurita a inceput sa-si faca treaba.Multumesc tuturor celor de la "Alimente geriatrice "pentru ca pot beneficia de un tratament natural datorita lor si chiar imi ajuta sa ma simt bine .

Produse similare care v-ar putea interesa: