Băutura longevității - Kombucha conține o abundență impresionantă de enzime, microorganisme sănătoase, vitamine, minerale, bionutrienți și alte substanțe naturale binefăcătoare, obținute în urma procesului de fermentare naturală, timp de 8-12 zile, a ceaiului negru îndulcit și răcit, cu o ciupercă de forma unei membrane gelatinoase, numită Kombucha. Cotată pe bună dreptate, “băutura de viață lungă” sau “băutura longevității”, Kombucha se poate încadra cu succes în categoria alimentelor geriatrice și probiotice. Băutura longevității stimulează sistemul imunitar, optimizează digestia, previne diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și reumatice, combate tulburările urinare, ameliorează metabolismul ficatului și plămânilor, împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase, previne cataracta și crește acuitatea vizuală. Ideală pentru menținerea frumuseții și tinereții, băutura Kombucha menține starea de sănătate a pielii și previne formarea ridurilor. Sportivii apreciază mult Kombucha pentru că revigorează organismul, combate oboseala și îmbunătățește anduranța. Medicina populară orientală utilizează de circa 2200 ani această băutură, pentru stoparea îmbătrânirii și menținerea tinereții organismului. Rezultatele uimitoare obținute i-au făcut pe mulți să spere că vor atinge chiar nemurirea. De-a lungul timpului, ciuperca miraculoasă a cucerit întreaga lume, dar nu a fost popularizată, deoarece marile companii farmaceutice nu pot breveta un produs natural, ieftin și deosebit de eficient în restabilirea sănătății și conservarea tinereții organismului. În istoria recentă, există personalități marcante care au beneficiat de ciuperca Komboucha. Stalin a inițiat un adevărat program de cercetare științifică, în urmă căruia a rezultat că persoanele care beau Komboucha sunt apărate de efectele nocive ale tutunului și alcoolului, fiind în același timp mai puțin vulnerabile în față bolilor. Ronald Reagan și Alexandr Soljenițîn au folosit cu succes băutura de Komboucha pentru tratarea cancerului și-au reușit să se vindece. Cunoscuta actriță de origine franceză, Mireille Darc consideră Kombucha elixirul tinereții, băutura care înfrumusețează și induce o stare pshică reconfortantă. În anul 1992, Tom Valentin, jurnalist la revista Search for Health Magazin, a adus Kombucha la Hollywood, unde se bucură și azi de mare trecere.
KOMBUCHA - ciupercă pentru cultură

Băutura longevității - Komboucha este o colonie de peste 12 specii de microorganisme benefice, care conviețuiesc în simbioză, alcătuind un sistem biologic uimitor de complex. Colonia este compusă din bacterii benefice și levuri, care transformă atât zahărul în care cresc, cât și ceaiul negru, în substanțe cu efecte vindecătoare remarcabile. Nu vă fie frică de prezența zahărului în compoziție. După numai 48 de ore de la începerea procesului de fermentare, întreaga cantitate de zahăr este transformată în fructoză, produs care este disociat, în continuare, în bionutrienți deosebit de valoroși pentru organism. Studiile științifice efectuate asupra compoziției băuturii Kombucha nu au reușit să facă o analiză biochimică exhaustivă a acestui produs. Un mililitru din băutura longevității conține peste 10 milioane de levuri tinere și vii. Alți constituienți, de înaltă valoare pentru organism pe plan biologic, sunt acizii organici (acidul glucoronic, acidul lactic dextrogir, acidul acetic etc.), care leagă și elimină toxinele și metalele grele din organism, polizaharidele, acizii aminați, polifenolii (flavonoide și izoflavonoide), dotați cu o remarcabilă putere antioxidantă, enzimele, care stimulează digestia și asigură eliminarea deșeurilor metabolice din organism. Dintre vitamine, se remarcă prezența unei cantităti însemnate de vitamină C, precum și vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifică în bună măsură proprietățile de întinerire și de stimulare a rezistenței naturale a organismului. Nu trebuie să uităm nici vitaminele D, E, K, biotină și acidul folic, care vitalizează organismul, asigură o bună funcționare a inimii și a creierului, contribuie la regenerarea pielii și a părului și întăresc sistemul osteo-articular. Băutura longevității, Kombucha, conține o bogăție impresionantă de minerale (fier, potasiu, calciu, cupru, magneziu, mangan, sodiu și zinc), care participă intens la construcția celulară și favorizează reacțiile biochimice de întinerire a organismului. Tot în această băutură au fost descoperite substanțe antibiotice și antivirale puternice, care explică eficiența împotriva bolilor infecțioase. Puterea detoxifiantă a băuturii Kombucha își arată efectele în tratarea reumatismului, a gutei, precum și a bolilor de piele. Substanțe cu efecte hormonale din băutura longevității recomandă utilizarea acesteia pentru persoanele de vârsta a treia, dar și pentru copii aflați în creștere, pentru cei aflați la pubertate și care se confruntă cu fenomenele hormonale neplăcute, specifice acestei perioade. Simbioza dintre bacterium zylium și specii de saccharomyces, care formează băutura longevității - Kombucha, conduce la instalarea unui foarte bun efect terapeutic de detoxifiere, de reglare a tranzitului digetiv, de secreție optimă a sucurilor gastrice și biliare și de stimulare a funcției sexuale. De aceea, băutura longevității - Kombucha este recomandată în dischinezie biliară, tulburări digestive, cure de slăbire, etc.
Băutura longevității - Kombucha conține o abundență impresionantă de enzime, microorganisme sănătoase, vitamine, minerale, bionutrienți și alte substanțe naturale binefăcătoare, obținute în urma procesului de fermentare naturală, timp de 8-12 zile, a ceaiului negru îndulcit și răcit, cu o ciupercă de forma unei membrane gelatinoase, numită Kombucha. Cotată pe bună dreptate, “băutura de viață lungă” sau “băutura longevității”, Kombucha se poate încadra cu succes în categoria alimentelor geriatrice și probiotice. Băutura longevității stimulează sistemul imunitar, optimizează digestia, previne diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și reumatice, combate tulburările urinare, ameliorează metabolismul ficatului și plămânilor, împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase, previne cataracta și crește acuitatea vizuală. Ideală pentru menținerea frumuseții și tinereții, băutura Kombucha menține starea de sănătate a pielii și previne formarea ridurilor. Sportivii apreciază mult Kombucha pentru că revigorează organismul, combate oboseala și îmbunătățește anduranța. Medicina populară orientală utilizează de circa 2200 ani această băutură, pentru stoparea îmbătrânirii și menținerea tinereții organismului. Rezultatele uimitoare obținute i-au făcut pe mulți să spere că vor atinge chiar nemurirea. De-a lungul timpului, ciuperca miraculoasă a cucerit întreaga lume, dar nu a fost popularizată, deoarece marile companii farmaceutice nu pot breveta un produs natural, ieftin și deosebit de eficient în restabilirea sănătății și conservarea tinereții organismului. În istoria recentă, există personalități marcante care au beneficiat de ciuperca Komboucha. Stalin a inițiat un adevărat program de cercetare științifică, în urmă căruia a rezultat că persoanele care beau Komboucha sunt apărate de efectele nocive ale tutunului și alcoolului, fiind în același timp mai puțin vulnerabile în față bolilor. Ronald Reagan și Alexandr Soljenițîn au folosit cu succes băutura de Komboucha pentru tratarea cancerului și-au reușit să se vindece. Cunoscuta actriță de origine franceză, Mireille Darc consideră Kombucha elixirul tinereții, băutura care înfrumusețează și induce o stare pshică reconfortantă. În anul 1992, Tom Valentin, jurnalist la revista Search for Health Magazin, a adus Kombucha la Hollywood, unde se bucură și azi de mare trecere.
Dr. Philippe Blanc, maestru incontestabil, specialist în analiza biochimică și efectele Kombucha, specifică următoarele efecte binefăcătoare ale băuturii longevității:
Aparatul digestiv:
ø regulatoare a metabolismului digestiei;
ø supresoare a gastro-enteritelor;
ø stimulatoare peristaltică: facilitează evacuarea plăcilor mucoide și combate constipația;
ø benefică în diareea infecțioasă (dizenterie);
ø utilă în ulcere de stomac și colite;
ø recomandată în inflamațiile intestinului subțire și gros;
ø vindecătoare a hemoroizilor.
Aparatul respirator:
ø calmează bronșita și astmul;
ø benefică în amigdalite;
ø stimulează sistemul imunitar;
ø calmează alergiile;
ø ajută la expulzarea flegmei.
Aparatul cardiovascular:
ø regenerează venele și arterele;
ø are efect antisclerotic prin regularizarea colesterolului;
ø diminuează sau suprimă formarea de lipide, favorizând reducerea greutății corporale;
ø favorizează suplețea venelor și arterelor;
ø diminuează riscurile de tromboze și tromboflebite;
ø previne infarctul și maladiile cardiovasculare, în general.
În anumite tulburări metabolice:
ø eliminarea rapidă a ureei;
ø antidiabetică eficientă, pentru diabetul tip 2;
ø regulatoare a zahărului din sânge în cazul hipoglicemiei brutale.
În dermatologie:
ø reduce ridurile;
ø combate psoriasisul, în urma consumului intern și a aplicațiilor externe;
ø este eficientă în acnee;
ø repară rănile pielii.
În geriatrie:
ø artrite;
ø dureri musculare de umeri și gât;
ø șterge sau estompează petele brune de pe piele;
ø blochează anumite cancere în fază inițială;
ø diminuează bufeurile și căldurile datorate menopauzei;
ø este un tranchilizant general în cazul stresului, nervozității și anumitor dureri de cap;
ø regularizează glandele endocrine;
ø favorizează calitatea vederii;
ø întârzie cataracta oculară;
ø elimină lent calculii din rinichi și din vezicula biliară.
Mod de administrare: băutura longevității - Kombucha nu are restricții privind cantitatea consumată. Specialiștii în nutriție spun că băutura Kombucha este bine să fie consumată cu circa o jumătate de oră înaintea meselor principale. Pentru persoanele afectate de boli grave, se recomandă să se consume cel puțin un litru pe zi. Fiind reconfortantă și revigorantă, băutură longevității - Kombucha poate fi băuta la fel ca apa, atunci când organismul dumneavostră o cere. Veți simți o plăcere deosebită s-o beți rece, de la frigider, fără să vă fie teamă că vă îmbolnăviți.
Condiții de păstrare: după preparare, băutura longevității-Kombucha se păstrează în frigider, în flacoane închise ermetic. Dacă nu păstrați băutura Kombucha la frig, aceasta se acrește.
Recomandare: pentru o edificare mai detaliată vă recomandăm cartea “Kombucha – ciuperca miraculoasă” autor Harald W. Tietze, carte care se poate comanda la editura Mix din Brașov.